Shards of Sehanine

Session #13 Insert clever title here

Gno-roast

De party vertrekt weer richting Nylm na het afscheid met de Ent. Ze volgen een zandpad die vermoedelijk naar de crossroads met de Toren van Zeraph leidt. Opeens is het pad versperd! Een stel personen staan de party op te wachten en hebben in een kooi op een brandstapel Rismuts gevangen! De bandieten zeggen dat ze Rismuts vrij laten en de party door zal laten als zij Fitzgerald krijgen. Dit is natuurlijk geen goede deal en de party valt aan. De bandieten zijn snel opgeruimd dankzij een plaatselijke sneeuwstorm terwijl Rismuts zichzelf bevrijdt met hulp van Melniirkumaukrekon. 

Iedereen is heel blij om Rismuts weer te zien die de bandieten feilloos naar de party heeft geleid. Er wordt ook besloten dat voortaan Ginny de partyfunds bijhoudt. We gaan verder richting Nylm en stoppen bij de Toren van Zeraph.  Hier overnachten we en doen nog wat onderzoek.

De volgende dan komen we onderweg een put tegen, op de bodem ligt een oud zwaard. Davina daalt met een touw af in de put om het zwaard te pakken. Maar plotseling begint de grond te trillen en schiet er iets dwars door de put heen. Het blijkt weer een Bulette te zijn maar deze is niet bestand tegen onze spreuken! Het zwaard blijkt een magisch zwaard te zijn dat geschikt is voor Fitzgerald.

Na een tijd verder te reizen komen we een eenzame herberg tegen, "De Dorstige Reiziger". We besluiten om hier weer te overnachten. De volgende ochtend heeft Ginny een avontuurtje met de barvrouw en we vervolgen de reis.

Op de 24e zien we in de verte de contouren van Nylm, we naderen vanaf de zuidkant. Vanaf deze zijde zien we een grote houten palisade, verder naar het westen zien we de mijnen. 200 jaar geleden is hier een grote meteor ingeslagen en heeft het erst blootgelegd. Nylm is rijk geworden door deze erts te ontginnen. 

We komen bij de fabrieken en workshops in de buurt van de krater, in de krater zijn vooral veel ontginningen. Langs de rand van de krater veel sloppenwoningen, vaak meerdere op elkaar, het ziet er erg instabiel uit. We gaan naar een herberg, "Urik's Folley". Urik was de eerste de in de krater afdaalde en de ertsen vond. Volgens de overlevering is hij gevonden met de cyanen kristallen door hem heen gegroeid. De concensus deze dag is dat hij gewoon is gestruikeld en gespiest is door de kristallen. De cyanen kristallen zijn iets bovennatuurlijks die lijken te groeien.

Nadat we bij de herberg zijn geweest gaan we samen met Sivi naar de stadsleiding. Dit zijn de Claymand's. Om daar te komen lopen we door de rijke buurt, District of Dreams.

We ontmoeten Arbeth Claymand, hij zit aan een grote tafel met eten en drinken erop. Hij is de de facto leider van Nylm. De Claymand's zijn de machtigste en rijkste familie van Nylm. 

We geven hem de scroll uit Nerieth en vertellen over onze avonturen. We worden uitgenodigd voor het festival op de 30e.

Comments

Thomas_Verkooijen NaH2PO4aq

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.