Shards of Sehanine

Intermezzo - Damador
Doubling Down on Damador

Dramatis Personae

 • Dungeon Master – Rick Verkooijen
 • Eduin, Cleric of the Forge - Stephan van der Vuurst
 • Traran, Totem Barbarian – Thierry Brugts
 • Ines, Mastermind Rogue, Hanneke Koevoets
 • Max Tauros, Archery Fighter – Jeroen Verkooijen
 • Quilonim'Zar, Spell-less Ranger of the Hunter Conclave - Thomas Verkooijen

Log

 

Intro bij koning, orgie. Baron is bad guy, go kill.

3 lokaties te onderzoeken: vulkaan, kasteel, eiland.

Eiland bezocht, karavaan overblijfselen, partij matten met slangen en een Roc, in de broek gepist vanwege een Androsphynx die ons teleportte naar kasteel.

Bij kasteel per abuis onschuldige hobgoblins afgeslacht. Baron bleek okaye gozer te zijn. Naar koning gegaan, ruzie gezocht en regicide gepleegd.

View
Intermezzo - Triems
The Terror of Triems

Dramatis Personae

 • Dungeon Master – Stephan van der Vuurst
 • Leroy Carpenter, Archery Fighter – Rick Verkooijen
 • Brödelied, Monk of the Open Hand – Amanda van Laar
 • Trom, Beast Mastery Ranger en Graf de wolf, Hanneke Koevoets
 • Alastor of the North Star, Hexblade Warlock - Thomas Verkooijen

Log

 

View
Session #14 - Everything Changed When The Fire Nation Attacked

In de 6 dagen voor het feest in Nylm op de 30e van Harvester(?) zijn een aantal dingen gebeurd:

 • Rismuts heeft research gedaan en heeft info gevonden over de Cult van de Verzenger (of Cult of the Burning Hatred in Engels).
 • Fitzgerald was het volk helpen in de tempel en verrichte goede daden in de regio. Mede hierdoor kon hij worden geholpen om de vloek van zijn schild te lichten en bracht men het symbool van Erathis aan op zijn schild/ketting. 
 • Ginny bracht een dag door op het land om de grond in de wijde omtrek vruchtbaarder te maken (Plant Growth 8h). Naast een groeiende interesse van mensen in algemene Druidische daden werkte ze aan de kar, welke nu een dak heeft maar nog geen zijkanten.
 • Davina was praten met engerds, 's avonds was ze onverhoopt kwijt en overdag wat vermoeid, bebloed en een aantal krassen rijker. Maar de buidel rinkelt lekker!
 • Rhogar spendeerde vooral zijn dagen in de District of Dreams. Het leek erop dat hij een dolle tijd had en naar bed ge-escorteerd moeten worden door een grote man was niet ongehoord. Dit alles leide tot het volgende scenario de dag voor het festival…

Voor ons staat een goed bedeelde man met vettig haar en enkele pittige bewakers. Uit zijn accent blijkt dat deze verkoper wel van de geneugden des levens houdt, waaronder geld en exotische waren. Hij is echter niet onder de indruk van onze onderhandelingstactieken. Alsnog lukt het Davina om alles op te kopen samen met een duitje van Ginny en een extra stuk informatie over "Een zwaard dat danst in de lucht". Dit zwaard was 200 jaar geleden in het bezit van een Fighter Dwarf met connecties tot de Toren van Zeraph (See painting?).
Lost: 850g, Kama
Gain: Luit (Fulkhugenbandora), Gloves of Swimming and Climbing, Boots of the White Lands (of winterlands, sorry I suck) [Nee, is correct. Gereflavored met extra minor properties].

Na de onderhandelingen blijft dat Rhogar ook een Cloak of Protection heeft gekocht. Na overleg wordt besloten dat Rhogar de Cloak zal dragen.

Enige tijd later neemt Rismuts ons mee naar een rustigere plek om te vertellen over zijn bizarre ervaring in Nerieth en waarom hij weg was. Hij geloofde dat wij hem wilden opeten en pas toen hij een tijd uit de stad was, stopte dit waanbeeld. Nu is er het idee dat de cult hem beïnvloedde en wil hij graag met ons op zoek naar een definitief antwoord en oplossing.

De volgende ochtend, op het Festival van Urik, voelt de groep zich verdeeld over lol trappen versus opletten, maar alsnog doet iedereen wel 1 of meerdere wedstrijden mee.

 • Fitz en Rhogar doen de hamer-gooi wedstrijd.
 • Rits en Ginny gaan naar de brabbelton, Rits does horribly.
 • In de eetwedstrijd doet iedereen mee, Davina won?
 • Davina en Ginny zijn niet de beste dansers…
 • Rits en Fits wonnen ook nog iets, maar hier kakte ik in qua notities, sorry. (Don't be! Ben heel blij met de aantekeningen!)

Wanneer het grote evenement op het stadsplein aanvangt gaat alles downhill.

Er wordt een Romeo & Juliette-achtig optreden gegeven waarin Urik de val van Nylm beleeft. Op het ogenblik dat de meteoor inslaat wordt het plein omgeven met hitte, en stapt een gedaante uit de vlammen. De bleke man met brandwonden stelt zich voor als Dragos, leider van de Cult van de Verzenger in Nylm, en hij stelt een ultimatum aan de stad. Bij zonsopgang dienen de hoofden van alle religieuze leiders voor de poort geworpen te worden als teken van overgave, en een onuitgesproken dreigement blijft hangen. Als verzekering neemt Dragos de Lady Elen Claymand en Sivi Greenbrook mee. Dragos loopt terug de vlammen in, gevolgd door de twee vrouwen die onaangedaan lijken door het vuur. De party volgt ze de vlammen in na enige verwarring, en het vuur lijkt ze niet te deren.

We bevinden ons in een ondergrondse tunnel temidden van een magische vuurstorm.

De party wordt opgewacht door een Beholder-achtig figuur geflankeerd door twee brandende schedels. Voorbij deze ruimte komen ze een Flesh Golem tegen, die ze op een nauwe brug bevechten terwijl ze beschoten worden door automatische ballista's.

View
Session #13 Insert clever title here
Gno-roast

De party vertrekt weer richting Nylm na het afscheid met de Ent. Ze volgen een zandpad die vermoedelijk naar de crossroads met de Toren van Zeraph leidt. Opeens is het pad versperd! Een stel personen staan de party op te wachten en hebben in een kooi op een brandstapel Rismuts gevangen! De bandieten zeggen dat ze Rismuts vrij laten en de party door zal laten als zij Fitzgerald krijgen. Dit is natuurlijk geen goede deal en de party valt aan. De bandieten zijn snel opgeruimd dankzij een plaatselijke sneeuwstorm terwijl Rismuts zichzelf bevrijdt met hulp van Melniirkumaukrekon. 

Iedereen is heel blij om Rismuts weer te zien die de bandieten feilloos naar de party heeft geleid. Er wordt ook besloten dat voortaan Ginny de partyfunds bijhoudt. We gaan verder richting Nylm en stoppen bij de Toren van Zeraph.  Hier overnachten we en doen nog wat onderzoek.

De volgende dan komen we onderweg een put tegen, op de bodem ligt een oud zwaard. Davina daalt met een touw af in de put om het zwaard te pakken. Maar plotseling begint de grond te trillen en schiet er iets dwars door de put heen. Het blijkt weer een Bulette te zijn maar deze is niet bestand tegen onze spreuken! Het zwaard blijkt een magisch zwaard te zijn dat geschikt is voor Fitzgerald.

Na een tijd verder te reizen komen we een eenzame herberg tegen, "De Dorstige Reiziger". We besluiten om hier weer te overnachten. De volgende ochtend heeft Ginny een avontuurtje met de barvrouw en we vervolgen de reis.

Op de 24e zien we in de verte de contouren van Nylm, we naderen vanaf de zuidkant. Vanaf deze zijde zien we een grote houten palisade, verder naar het westen zien we de mijnen. 200 jaar geleden is hier een grote meteor ingeslagen en heeft het erst blootgelegd. Nylm is rijk geworden door deze erts te ontginnen. 

We komen bij de fabrieken en workshops in de buurt van de krater, in de krater zijn vooral veel ontginningen. Langs de rand van de krater veel sloppenwoningen, vaak meerdere op elkaar, het ziet er erg instabiel uit. We gaan naar een herberg, "Urik's Folley". Urik was de eerste de in de krater afdaalde en de ertsen vond. Volgens de overlevering is hij gevonden met de cyanen kristallen door hem heen gegroeid. De concensus deze dag is dat hij gewoon is gestruikeld en gespiest is door de kristallen. De cyanen kristallen zijn iets bovennatuurlijks die lijken te groeien.

Nadat we bij de herberg zijn geweest gaan we samen met Sivi naar de stadsleiding. Dit zijn de Claymand's. Om daar te komen lopen we door de rijke buurt, District of Dreams.

We ontmoeten Arbeth Claymand, hij zit aan een grote tafel met eten en drinken erop. Hij is de de facto leider van Nylm. De Claymand's zijn de machtigste en rijkste familie van Nylm. 

We geven hem de scroll uit Nerieth en vertellen over onze avonturen. We worden uitgenodigd voor het festival op de 30e.

View
Session #12 - Ent then we headed north

04-06-17 Bij Stephan thuis: Thomas, Stephan, Ithamar, Rick, Jeroen, Amanda

Merfolk vonden het niet zo tof dat we ronddwaalden in hun territorium, dus we moesten een hoorn uit een wrak halen om het goed-ish te maken.

Helpfull crab.

Seahag met 2 haaien had de hoorn, may they rest with the fishes.

We dronken wat booze-roulette. It went ok.
Gaven de volgende dag ook wat aan een zenuwachtige loopjongen, maar dat beviel alleen hem en Davina goed.

We kregen de keuze om met een bode naar Nylm of Pelion te gaan om deze steden in te lichten over alle gebeurtenissen. (Evil bos/overval Zeewolde/Cultists/Toren van Zeraph/Hobgoblin army). Gekozen voor Nylm.

De volgende dag vertrekt de party zonder Rismuts (nog steeds kwijt) naar Nylm. We kregen een bode mee van de stad genaamd Sivi (Stephan). Een jong en schijnbaar vrij onwetend elvenmeisje. 

Corrupted awakened tree viel aan. 2/3 bomen dood, de andere ent is vriendelijk gemaakt en naar The Glittering Marshes gebracht. Is waarschijnlijk corrupt geraakt bij de Night of Tears 200 jaar geleden. Zat ook daarom met kettingen vast gebonden. 

Sessie eindigt met de overgebleven ent op een nieuwe plek in het moeras in de avond, met de party kamperend onder de boom in de regen. 

View
Session #11 - Water We Doing

Zonder Ithamar, hoera level 5, Rhogar danst en we gaan zwemmen, MAAR OH JEE WAAR IS RISMUTS?!

Sessie begon bij de toren na het op de juiste plaats zetten van de linkerarm van Rismuts. Besloten werd om de toren niet in brand te steken, ondanks het aandringen van Fitz, en om terug te gaan naar de stad. 

Onderweg kwamen we een Bulette tegen, die hebben we natuurlijk snel verslagen. En ook een groepje hobgoblins waarmee we snel afrekenden.

In de stad aangekomen:

De hele party melde zich eerst bij de big chief, much gold, many plats, portraits were a sham!
Kraaien op de kar, onschuldige os is gewond geraakt door een verward klein meisje met horens.

Rismuts en Ginny waren momenteel naar de bieb om (i forget -> om een scroll te leren!). Vervolgens verwijderde Rismuts zichzelf super ongemakkelijk van de situatie met een misty step(?). Ginny was verontwaardigd.
Rhogar ging op de eerste dag naar de taverne om te ontspannen en eventueel wat verhalen te doen over de geweldige daden die zijn verricht. Hierop reageerde de huisbaas zeer dankbaar en offerde hem een gratis kamer indien hij vaker langskwam om vele mensen te trekken met zijn verhalen.
Fitzgerald ging naar de lokale allerhande tempel en kreeg nieuws van een blessing-tocht door de stad zoals het een paladin van Eratus betaamde.
Ginny was vissers lastigvallen en kreeg lucht van merfolk en dat Tibar wellicht een impostor was! Dus wilde ze de zee bezoeken met Water Breathing en wie er maar mee wilde: Fitz, Rhogar, Davina. Rismuts was… weg.

Druid, octopus, tentacle-save, session ends at most of the party underwater in front of probably a merman or two.

View
Session #10 - Oozing Along

(Sorry voor deze rommel, zat populair te doen tegen een vriendin ofzo)

I mean, we werden vanmiddag aangevallen door een zooi boeken (magic trap)
toen hoefden we 1 boek nog maar 1 klapje te geven
en 4 mensen faalden
uiteindelijk mepte de paladin hem succesvol met zijn schild, maar daarmee caste hij dus ook thundrous smite
iedereen was 2 uur doof
omdat we een kapot boek wat op de grond lag niet konden meppen 
dezelfde paladin stak na een uur bij iedereen een gloeiende vinger in het oor (lay on hands met 1hp) om de deafness eerder te healen
also, onze wizard heeft een paar sessies eerder per ongeluk zijn linkerarm aan zijn rechterschouder bevestigd (wild magic)
vandaag hebben we het gefixed omdat we een scroll of regeneration vonden
en wat kan er nou misgaan als iemand het cast wie 15 levels te laag is?
Dus we buffden de hel uit de druid zodat die iig 50% kans had op succes
Wizard cast himself to sleep so he wouldn't try to dodge the Fighter from slicing off his wrong arm.
Fighter failed to slice it off the first time, so Wizard woke up in time for the second slice
Druid rolde gelukkig ok :'D dus nu zit zijn arm weer aan de goede kant
anders was de scroll vernietigd en hadden we een een-armige wizard

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.